Monday, June 25, 2012

Tuult tiibadesse - kallid lõpetajad

Nüüdseks on siis koolimajades pereheitmine toimunud ja tarkusetemplid hakkavad tasapisi oma uksi sulgema ja suvine vaikus on neis võtmas maad. Õpilaste - õpetajate asemel sagivad neis remondimehed, muutes ruumid soojemaks ja värskemaks, et sügisel saaks uue hooga alata. Õpilased, ka suvetöölised on teenitud vaheajal ja ka koolipersonalil käes puhkuste periood. Minul on siis täna esimene puhkusepäev ja seda tuleb nautida täiega. Kohe imelik tunne, et ei pea tööle minema.

Koolilõpetamine - kurb ja pidulik ühteaegu, on iga noore inimese jaoks tipphetk, aga ka uute, sageli esimeste valikute tegemise aeg. Paratamatult lagunevad klassid ja iga noor peab lendama oma armsakssaanud pesalt uude pessa ja lahkuda tuleb sõpradest, et uues kohas leida uued. Selle lennu juures tuleb paratamatult arvestada oma tiibade tugevusega ja seetõttu tulebki teha õige valik lennukõrguse, kiiruse ja kauguse näol.

Ühte aga kindlasti teile - kallid lõpetajad, ärge oma kooli, klassikaaslasi ja sõpru unustage. Tulge ikka aeg - ajalt läbi oma koolist, mis aastateks oli teile teiseks koduks. Mahajääjad ju ootavad teid!

Rapla Ühisgümnaasium

Meie pere tipphetk - Greetele oli see kool koduks alates 6. klassist. Mis saab edasi - ka tema peab oma valiku ise tegema. Siiani oli asi lihtne - kõik käis nagu kindla sõiduplaani järgi. Kahjuks ei tea seda ta veel isegi, mis edasi saab.



Pere koos Greete tipphetkel

Suurem ring õnnitlejaid



Rapla Ühisgümnaasium 12 H lend

Nendest noortest nii mõndagi õpetasin kui nad olid allea 7. klassis ja teemaks oli bioloogia. Kahele neiule ja ühele noormehele neist olin õpetajaks ka kunagi Hagudi koolis


Pildigalerii on siin


Eidapere kool



Eidapere lõpetajad 2012

 Traditsiooniline lõpetajate puu istutamine

Need toredad noored on oma töö siin teinud.

See kaunis lillekimp toodi mulle, kui endisele klassijuhatajale

Tore lend oli, olin neile klassijuhataja kuuendast kaheksanda klassi poole peale., õpetades neile 6. klassis arvutiõpetust, 7. klassis loodusõpetust, 8. klassis füüsikat ja keemiat. viimasel kooliaastal veel lisaks ka matemaatikat. Loomulikult oli meil ka kaotusi, niiet lõppu jõudsid 1 neiu ja 5 noormeest - Moonika, Tauno-Kardo, Artur, Allar, Tanel ja Siim, Kahju, et Siim ei saanud lõpuaktusele tulla. 

Eidapere kooli lõpuaktuse pildid leiad siit


Rapla Täiskasvanute Gümnaasium


 Põhikooli lõpuaktus


 Aktusel

Victooria ja Kätlin olid minu õpilased ka Eidapere koolis

 Klassipilt koos õpetajatega


Viimast korda klassiruumis koos

Nende noorte inimestega kohtusin vaid korra nädalas - igal neljapäeval nii füüsika kui bioloogia tunnis. Ja kui kokku saime siis tegime ka tööd. Pildile jäidki vaid tublimad, sest kahjuks paljud sügisel alustanuist ei suutnud oma tipphetke ära oodata.


Põhikooli lõpuaktuse pildid on siin:
Peetri tehtud pildid kooli kodulehel on siin
Videoklipp on siin


Gümnaasiumi lõpuaktus




Need noored toredad inimesed on minu käe all füüsikat õppinud 3 viimast kooliaastat. Nii mõnigi ende hulgast on olnud minu õpilane ka põhikoolipäevil nii Raplas või mujal. Nii arvukat gümnaasiumilendu ei ole  meil varem olnud ja paraku oleme seega maakonna suurim gümnaasium.  Selle lennu omapäraks on see, et allaandmine ei olnud moes ja üksteist toetati alati.

Galerii gümnaasiumi lõpupiltidest on siin . Ka nende piltide autor on Peeter Linnamäe.


E. Vilde  nim. Juuru Gümnaasium


 Põhikooli lõpuaktus


Mul on olnud suur au olla kaks aastat selle suurepärase klassi sõbralike ja toredate 22 neiu - noormehe füüsikaõpetaja. Saavutasime nendega juba 8. klassi alguses üksmeele ja seadsime ka oma piirid. millest kinnipidamine oli meile mõlemale poolele iseenesestmõistetav. Eelmisel õppeaastal olid nad mu lemmikud. klassijuhataja Anne Järvik on suutnud nad muuta toredaks töiseks ja sõbralikuks üksuseks. Sügisel, kui tekkis küsimus minu jätkamises õpetajana, toetasid nad mind  - ja see andis jõudu jätkata ja seda oi kui palju.
Loodan paljudega neist nii väga - väga sügisel nüüd juba gümnaasiumiosas  klassiruumis kohtuda. Usun ja loodan, et me leiame tee sinna.




Gümnaasiumi lõpuaktus

Töötasin Juurus füüsikaõpetjana kolm ja pool aastat ja see mõnus, tohutult iseseisev klass on siis tervena saanud füüsikateadmised minult. Pool aastat oli eelnevalt mul au neid õpetada ka põhikoolis.  


Ja siin nad siis on koos oma armsa klassijuhatajaga oma elu tipphetkel vana, kuid armsa koolimaja ees. Südames suur rõõm ja hinges natuke kurbust. Ees ootavad aga uued katsumused. Edu teile - nüüd siis juba kallid vilistlased.



  • Iga vana asja lõpp on uue algus

  • Võidelda, otsida leida ja ei mitte kunagi alla anda.

  • Oh kooliaeg, oh kooliaeg ..... 

  • Austa ikka oma kooli, klassikaaslast sõpra head, ole viisakas ja hoolas, õpetajaid meeles pea.

  • Per aspera ad astra - läbi raskuste tähtede poole. 


No comments:

Post a Comment