Tuesday, June 5, 2012

Moskva rongist ja mateeksamist

Nõukogude perioodist on jäänud mulje,et asjad reastatakse ikka tähtsuse järgi. Tollal sõitis üks rong päevas Tallinnast  Moskvasse Tartu - Petsei kaudu. Tihti aga Venemaa avarustelt saabuv rong hilines Petserisse niipalju, et kohalik Petseri - Tartu rong alustas juba oma teekonda Tartusse ja lasti tal ka mõni jaamavahe liikuda, et saaks korjata kokku teeäärsetest peatustest Tartusse tööle sõitjad. Kui aga hilinenud Moskva "ekspress" järele jõudis, lükati kohalik kapsauss jalust, kui teisejärguline kõrvale ning lasti hilinenud kiirrong mööda, Ei lugenud ei sõidugraafik ega rahva soov õigeks ajaks tööle jõuda. Asi käis ikka tähtsuse järjekorras.
Ja see Moskva rongi hilinemine oli päris tavaline. Tulin sellega peaaegu igal teisipäeval Moskvast Tartusse . Olin tollal Tartu Reisi- ja Ekskursioonibüroo giid - grupisaatja.


Täpselt samasugune Petseri "kapsaussi" tunne tekkis täna matemaatikaeksamieelsel konsultatsioonil, kui meile oli planeeritud ainult kaks tundi ja siis tuli palju tähtsam aine - inglise keel, mis tuli ilmtingimatta ekspressina suruda mateeksami eelsesse aega. Õpilastel igatahes oli täitsa kahju lahkuda, sest korrata oleks oi oi kui palju. Aga teha pole parata - asjad käivad ikka tähtsuse järgi.

Moskva rong Tallinnas Balti jaamas

"Kapsaussi"sisevaade 

 "Kapsauss" alustab oma teekonda Petserist Tartusse


Moskva rong Tapal. Ees ootab loksumine Tartu ja Pihkva kaudu suure kodumaa pealinna. Esindusrongid "Estonia" ja "Tallinn" sõitsid ka tookord Narva kaudu.

Fotod on veebilehelt: Baltic Trains Picture Gallery

  • Šveikile öeldi, et lõuad pidada ja edasi teenida
  • Midagi ei saa ega tohigi unustada.
  • Seal kus lõpeb mõistus - seal algab raudtee
  • Elu on keerulisem, kui arvata võib.
  • Asjad käivad ikka tähtsuse järjekorras.


No comments:

Post a Comment